Menu

hout massief bouw

In Nederland zijn massief houten systemen nog relatief onbekend. Het materiaal leent zich voor een vernieuwende kijk op ontwerpen en bouwen. Er zijn veel voordelen verbonden aan het materiaal, als eerste is het materiaal zeer duurzaam (cradle-to-cradle). De gelamineerde onderdelen (vloeren/wanden) worden hoofdzakelijk gemaakt van snelgroeiende naaldbomen.

Naast dat het materiaal zeer duurzaam is geeft het een gezond binnenklimaat. Voor de bouw geeft het voordelen dat de bouwtijd door prefabricage wordt ingekort en worden faalkosten geminimaliseerd. Alle onderdelen worden vooraf getekend en gecontroleerd en worden in de fabriek op maat gemaakt. Op de bouw worden de verschillende onderdelen als een bouwpakket inelkaar gezet.

Daarbij kan de constructie, het houtsyteem, gelijk dienen als binnenafwerking en kan er eenvoudige meubilair mee ontworpen worden; deuren zijn kozijnloos. Dit geeft dat deze bouwmethodiek zowel economisch als esthetisch een mooi resultaat opleveren. Duurzaam ontwerpen is hierbij dus ook kostenbewust ontwerpen.

MAATworks_Massiefhout

.

grijze_ster_houten_huis_web

MW_woonhuizen_grijsMW_massief_bouw