Menu

mijn houten huis – concept

 

MAATworks_mijnhoutenhuis_01MAATworks_mijnhoutenhuis_02 MAATworks_mijnhoutenhuis_05MAATworks_mijnhoutenhuis_03MAATworks_mijnhoutenhuis_04

 
 
 
 
 
 
 
 

bewust en gezond wonen

Er is een groeiend bewustzijn in duurzaam en gezond leven. Biologische voeding, fairtrade producten en elektrische auto’s zijn bewuste keuzes die we in ons dagelijks leven maken. Een huis, waarin we het grootste deel van onze tijd doorbrengen, moet dat ook zijn. MAATworks bouwt woningen met bio-based materialen en houdt in het ontwerp rekening met klimaat, zon en wind. Dit resulteert in woningen die niet alleen beter zijn voor de wereld, maar ook gezonder om in te leven.
 
Architect Lidewij Lenders ontwikkelde in 2015 het concept ‘Mijn Houten Huis’ om het bouwen met duurzame materialen en gezond wonen voor een grotere doelgroep bereikbaar te maken. Het plan is gebaseerd op haar in 2006 zelf ontworpen woning van biobased materialen. (houten familiehuis) Haar woning is ontworpen volgens biologische principes. Dat betekent niet alleen dat de bouwstoffen hernieuwbaar zijn, maar ook dat het ontwerp uitgaat psychologische en biologische aspecten. Bijvoorbeeld het principe dat de mens van nature naar het licht toe loopt. Hout geeft de woning een warme sfeer heeft een prettige akoestiek, ruikt lekker, de woning is licht, comfortabel, energiezuinig. Tel daarbij de wetenschap op dat het materiaal is herplant en groeit; dat deze grondstoffen tijdens hun levenscyclus CO2 opslaan i.p.v. uitstoten en dat ze daarmee bijdragen aan het schoner maken van de wereld i.p.v. het belasten, zoals het bouwen met beton doet, dan wil je niet anders meer dan zo bouwen! En waarom zou je dat alleen voor jezelf doen en niet voor anderen?
 

modulair bouwen

Mijn houten huis is een modulair plan voor een geprefabriceerde kruislaagshouten woning die gepersonaliseerd en uitgebreid kan worden met verschillende opties.
MAAtworks_mijn_houten_huis_concept_940__
 

MAATworks bouwt het computermodel.
Vervolgens worden de onderdelen CNC geprefabriceerd in de fabriek.
Ten slotte wordt de woning in korte bouwtijd op de bouwplaats gemonteerd.
 

MAAtworks_mijn_houten_huis_houtmodel3_280

MAAtworks_mijn_houten_huis_fabriek_280

MAAtworks_mijn_houten_huis_montage_280

 
 
 
 

 
 
 

Inmiddels zijn de volgende woningen volgens dit concept gebouwd.
 
 
 

 

.