Menu

mijn houten huis

Een duurzame houten woning

MAATworks_mijnhoutenhuis_01MAATworks_mijnhoutenhuis_02 MAATworks_mijnhoutenhuis_05MAATworks_mijnhoutenhuis_03MAATworks_mijnhoutenhuis_04

 

 

 

Hout en glas, lucht en ruimte zijn trefwoorden om de woonbeleving van deze woning te omschrijven. Dit plan onderscheidt zich van traditionele plannen omdat de woning gebouwd wordt met ‘bio-based’ materialen. Eerlijke, natuurlijke materialen die de aarde niet uitputten; die daarnaast zorgen voor een gezond woonklimaat binnen. Hout heeft vochtregulerende en akoestisch goede eigenschappen, het ruikt heerlijk, het voelt goed en het ziet er geweldig uit.

 

Maatworks heeft deze betaalbare houten woning ontwikkeld in samenwerking met bouwbedrijf Javihoutbouw en Raadschelders bouwadvies. Wij verzorgen de aanvraag voor de omgevingsvergunning en bouwbedrijf Javihoutbouw bouwt de woning. Maatworks is tijdens de gehele bouw betrokken en begeleidt de oplevering van de woning.

Persoonlijke wensen

Binnen de randvoorwaarden van het ontwerp, kunt u voor verschillende opties kiezen en het plan samen met ons aan uw persoonlijke wensen aanpassen. Het ontwerp is geschikt voor een tussenwoning (herenhuis) met een kavelbreedte tussen 5.10m en 6.60m. De minimale diepte is 10.40m. U kunt kiezen voor een plat dak of voor een kap en een hoekwoning behoort ook tot de mogelijkheden.

 

MAATworks_Mijnhoutenhuis_5400_plg

Duurzaam en betaalbaar

Dit plan voor ‘Mijn houten huis’ laat zien dat een woning gebouwd met duurzame materialen niet duur hoeft te zijn. De constructie van kruislaagshout (houtmassiefbouw) legt de basis voor een bijzondere woning. De warme uitstraling van de houten wanden en de stoere ‘betonlook’ vloer voor een eigentijds uitgangspunt voor uw interieur. Indien u hiervoor kiest, kan verdere afwerking achterwege blijven en bespaart u op uw inrichtingskosten.

Kom het voelen

In de nieuwbouwwijk IJburg in Amsterdam hebben MAATworks en JAVIhoutbouw al verschillende particuliere woningen met dit houtsysteem gebouwd. Als u ook bewust en natuurlijk wilt wonen, nodigen wij u van harte uit te komen kijken, ruiken en voelen.

Voor meer informatie kunt u hier contact opnemen.

Kijk hier naar de huizen die al opgeleverd, of nu in uitvoering zijn.

.

rode_ster_houten_huis_web

MW_woonhuizen_grijsMW_hout-massief-bouw_grijs