Menu

Zhang Jia Miao school

Deze school is slechts een van de 10 scholen en een ziekenhuis die deel maakten van het herbouw programma waarin geadviseerd werd. Het gehele programma had als thema ‘energie zuinigheid’ en internationaal advies was aangetrokken om vooral aan deze component aandacht te geven. In een aantal gevallen kon energie bewust ontwerpen erg mooi samengaan met het verhogen van de gebruikskwaliteit van het gebouw. Het Zhang Jia Miao schooltje is daar een mooi voorbeeld van. Het oorspronkelijke ontwerp met de klaslokalen op een rij, allen direct uitkomend op ‘buiten’, kon worden omgevormd tot een compacte group rond een onverwarmde bufferzone met ‘zonneraam’ op het zuiden. De compacte bouwvorm verminderde het met isolatie in te pakken geveloppervlak. Aan de bufferzone werd een bruikbare maat gegeven zodat deze een extra multifuntionele binnenruimte naast de klaslokalen kon worden.

Specificaties

Architect: Sonja Spruit
Status: gebouwd
Tijdspad: 2009-2013
Opdrachtgever: Gansu Province Finance Bureau, Gangu County Education Bureau and Zhang Jia Miao school team
m² (BVO): 844 m²
Meer informatie: