Menu

wijswonen

Dit is een collectief en duurzaam woongebouw voor senioren. 20 Appartementen zijn gegroepeerd om een collectieve groene binnentuin. Het gebouw heeft twee bouwlagen en wordt voorzien van een lift. Er zijn woningen in groottes van 60, 90 en 120 vierkante meter. In het ontwerp wordt rekening gehouden met rolstoeltoegankelijkheid.

De gebruikers / toekomstige bewoners in dit project zijn zelf opdrachtgever, waardoor het het mogelijk is om individuele wensen in het ontwerp te realiseren. Naast het indelen van de eigen woning (met architect) kunnen deelnemers collectieve functies realiseren. Te denken valt aan een gezamenlijke tuin, plantenkas of logeerkamer. Indien daar behoefte aan is, zijn er ook mogelijkheden om gezamenlijk diensten in te huren, zoals een tuinman, een huishoudelijke hulp of een verpleegkundige. Dit kan gemak maar ook financieel voordeel opleveren.

Omdat de toekomstige bewoners al voor realisatie van het gebouw bij het proces betrokken zijn, leren buren elkaar in een vroeg stadium kennen.

Specificaties

Architect: Marije ter Steege, Lidewij Lenders

Status: initiatief
Tijdspad: 2013-heden
Opdrachtgever: particulier collectief
Bouwkosten/m² (BVO): –
Publicaties:
De Stentor – Ouderengroep wil bouwen in de Zonnehoeve;