Menu

duurzaam huis

Dit woonhuis ligt op Steigereiland in Amsterdam. Het ontwerp is gemaakt voor een familie met jonge kinderen. Opdrachtgevers wilden een ruimtelijke woning, maar tegelijkertijd geen geluidsoverdracht naar de slaapkamers. De woonkeuken op de begane grond is met een vide verbonden met de woonkamer op de 1e verdieping. Op de bovenste twee lagen van de woning bevinden zich de slaapkamers van de kinderen (3e verdieping) en de slaapkamer van de ouders (4e verdieping). Door dakopbouw, met toegang naar het dakterras, valt daglicht naar de ondergelegen verdiepingen.
De woning wordt verwarmd en gekoeld met behulp van een warmtepompinstallatie. De warmte van de zon wordt buiten gehouden door een regelbare zonwering.

Specificaties

Architect: Lidewij Lenders

Status: gebouwd
Tijdspad: 2007-2008
Opdrachtgever: particulier
Bouwkosten/m² (BVO): €1149,- ex.BTW
fotograaf: Marcel van der Burg